Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

..πριν καν γεννηθείς θα σε συλλάβουν


// ένα παλιότερο ποστ από το Χνούδι //

Πριν καν γεννηθείς θα σε συλλάβουν. Στο Δημοτικό θα φοράς ποδιά Λάουρα και θα έχεις διαβάσει τους Άθλιους του Βίκτωρος Ουγκώ, τον Δαβίδ Κόπερφιλντ και τον Γύρο του κόσμου σε ογδόντα μέρες.

Οταν μεγαλώσεις, θα παντρευτείς τον Καπετάν Άγρα και τον Γιάννη Αγιάννη.

Θα πέσει στα χέρια σου η Ασκητική. Δεν θα καταλάβεις τίποτα, αλλά θα σου κολλήσει το "ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο". Θα το ψιθυρίσεις στο αυτί ενός συμμαθητή σου με στόμφο, την ώρα που θα χορεύετε σε κάποιο πάρτυ.

Θα δεις την Ευδοκία κρυφά από μια κλειδαρότρυπα.Θα κλαις χωρίς λόγο
για μέρες.Θα χορεύεις στον δρόμο το you're in the army now.Η ζωή σου δεν θα είναι πια ίδια.Θα ακούσεις εβδομήντα δύο φορές σε μια μέρα το i want to be a tree των Cure.

Όταν μεγαλώσεις, θα γίνεις βιομηχανική επανάσταση.

Θα ονειρεύεσαι δωμάτια γεμάτα νερό. θα ερωτευτείς κάποιον άγνωστο γιατί έγραψε τον στίχο "νίκη νίκη σοφή ήττα". Θα τον γνωρίσεις μετά από χρόνια. Θα πίνεις στα κρυφά Kalua . Θα καπνίζεις Cooper.

Θα βάψεις σκούρα τα μαλλιά σου , για να σου φύγει η ρετσινιά. Θα αποστηθίζεις χωρίς τύψεις ποιητές που κάνεις δεν τους ξέρει. Θα μεταλλαχτείς σε συναισθηματικό κάθαρμα. Θα μπαινοβγαίνεις σε αεροπλάνα και θα σου φταίνε όλα. Θα πεις σε κάποιον "όπου σταματάς για μια νύχτα, εκεί περνάς ολόκληρη ζωή".

Όταν μεγαλώσεις θα γίνεις μπλε λεπτομέρεια σε πίνακα του Matisse ή ηλεκτροφόρο κοράλλι.

Θα σου μιλήσουν για την Ρωσική Αυτοκρατορία και το Bauhaus. Θα αποφασίσεις ότι η ωραιότερη γυναίκα στον κόσμο είναι η Ζαν Μορώ. Θα αποχτήσεις τις συνήθειες των Ινδιάνων Μοχάβ και θα ντύνεσαι δια βίου στα μαύρα.

Όταν μεγαλώσεις, θα γίνεις η μικρή κόρη του βασιλιά Ληρ.

θα είσαι σίγουρη ότι μια μέρα κάποιος θα σε κάνει κομμάτια. Θα ξέρεις πως οι νότες είναι αριθμοί που χορεύουν. Θα καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι ο έρωτας αξίζει μόνο σε μια προεπαναστατική περίοδο και η αγάπη είναι σύμβαση εν ζωή. Θα σου λείπουν συγκεκριμένοι άνθρωποι και μη συγκεκριμένα τοπία.

Θα πειστείς ότι ο θανατός σου θα προέλθει από υπερβολική δόση cult και τίποτα το ανθρώπινο δεν θα σου είναι πια ξένο.

Oταν μεγαλώσεις θα γίνεις προιόν εμπορεύσιμο, διαδήλωση ή αφίσα.

// ( via ) //

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου