Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Facebook - Τιμή - ΧA


// του radio_sociale. Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Metropolis μετά τις εκλογές ΤΑ του 2010 //

«Καμίνη πες αλεύρι. Ο Αγ. Παντελεήμωνας σε γυρεύει! Έλα χωρίς κρανοφόρους και θα σε κεράσουμε ντόπια σπεσιαλίτε. Ομελέτα γιαουρτλού! Ρώτα και τον Αλαβάνο που τη δοκίμασε. Ξετρελάθηκε και δεν ήξερε τι έλεγε...». Το αυξημένο ποσοστό της ΧA στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές αποτέλεσε, τον τελευταίο καιρό, ένα από τα αγαπημένα θέματα των εγχώριων media. Έψαξα από περιέργεια να δω πως σχολιάστηκε η επιτυχία στο facebook group της οργάνωσης . Οι «ευφάνταστες» αντιδράσεις δεν περιορίστηκαν στην προαναφερθείσα πρόσκληση σε γεύμα προς τον νέο δήμαρχο της Αθήνας. Αντίθετα, υπήρξε ποικιλία.

Κάποια από τα μηνύματα απέδωσαν τη χαρά για τη «μεγάλη νίκη» με τρόπο ποιητικό: «Εμπρός, πάντα εμπρός, μια νέας δόξας ανατέλει ο καιρός/ εμπρός, πάντα εμπρός, μας οδηγεί του ελληνισμού το φως». Κάποια άλλα υποστήριξαν πως η θέση που κατέκτησε ο Ν. Μιχαλολιάκος στο δημοτικό συμβούλιο θα αποτελέσει εφαλτήριο για μία μελλοντική βουλευτική έδρα. Ή κάπως πιο αφηρημένα θα αποτελέσει εφαλτήριο για κάποιο ξεκίνημα: «Καιρός ήταν, ήρθε η αρχή του τέλους τους». Υπήρξαν μηνύματα που εστίασαν στον ρομαντισμό και την καλοσύνη των μελών της XA: «Σας αγαπώ γιατί είστε αγνοί και δεν έχετε καμμία σχέση με κλέφτες και απατεώνες». Επίσης, σχόλια που εξέφραζαν άποψη ως προς τον χαρακτηρισμό των ψήφων που το εθνικιστικό κόμμα απέσπασε: «Οι ψήφοι είναι ελληνικοί – πατριωτικοί και δεν είναι διαμαρτυρίας. Να φανεί αντάξιο το κόμμα στις προσδοκίες του έθνους»
Φυσικά, τα μηνύματα που κυριάρχησαν ήταν μηνύματα απονομής συγχαρητηρίων, τα οποία ενίοτε περιείχαν και «φωνολογικές» προεκτάσεις: «Εχει αρχίσει η "φωνή" και δυναμώνει !!!! Και όταν δυναμώνει, ακούγεται, συσπειρώνει, δημιουργεί αμυνες, προστατεύει, φοβίζει και υπολογίζεται σε πολλαπλασιαστικό επίπεδο !!!!! Εμπρός !!!». Ας σημειωθεί πως συχνά τα συγχαρητήρια μηνύματα συνοδεύτηκαν από φράσεις αφύπνισης : «Ο λαός επιτέλους αρχίζει να ξυπνά και να καταλαβαίνει...». Ή σαφέστερα: «Δεν ξύπνησε ακόμη ο λαός. Δεδομένου δηλαδή ότι πολλοί ψήφισαν Κακλαμάνη, με Ψινάκη στο ψηφοδέλτιο... ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΓΛΥΚΑ!». Το μωσαϊκό συμπλήρωσαν σχόλια που περιείχαν τις λέξεις «μπουρδέλα», «άπλυτοι», «πουτάνας γιοι», «τομάρια», «κρέμασμα ανάποδα», «ΕβραιοΜΜΕ», «γαμάει». Αυτά τα τελευταία, κατά τη γνώμη μου, στέκονται στην ιστοσελίδα για να υπενθυμίσουν την έννοια που κρύβεται στον πυρήνα της ΧA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου